Doorstart V&D voorbeeld van nieuw businessmodel

V&D goed voorbeeld voor bedrijven die een doorstart willen maken

Het faillissement van V&D laat goed zien waar het in een bedrijf fout kan gaan. Te lang doorgaan op een verouderd business- en verdienmodel zonder oog te hebben voor nieuwe ontwikkelingen. Dat is de belangrijke les die geleerd kan worden uit dit faillissement. Een doorstart is alleen rendabel voor die bedrijven die een goed business model achter de hand hebben dat recht doet aan de jongste ontwikkelingen in de markt.

Nieuwe retail is winkel voor het Zien met webshop voor de Sales

De jongste ontwikkelingen in de retail laten zien dat de ouderwetse winkel een andere functie heeft gekregen. In die fysieke omgeving wil de klant de producten Zien en Testen. Online worden deze spullen vervolgens gekocht en aangeschaft. En de winkel kan vervolgens de functie van afhaalcenter vervullen en van servicepunt.

Reorganiseren met nieuw businessmodel via een doorstart

Slimme ondernemers gebruiken de mogelijkheid van een doorstart om een vastgelopen reorganisatie alsnog uit te kunnen voeren. Dat voorkomt het aan blijven modderen met zware verliezen zonder uitzicht op enige verbetering. Een flitsfaillissement dat goed is voorbereid met daarop volgend een snelle doorstart is dan een betere oplossing.

Wilt u ook een succesvolle doorstart maken?

of bel:

Copyrights © Kerstholt Bedrijfsadviseurs | Alle rechten voorbehouden
Scroll naar boven