Doorstart met besmette handelsnaam BoerCroon

Het bekende adviesbureau BoerCroon heeft aangekondigd een doorstart te maken met de activiteiten Corporate Finance en Interim-management.Een “klassieke”reactie op een plotseling faillissement. Doorstarten met de nog gezonde onderdelen van het bedrijf met achterlating van de verlieslijdende adviestak in een faillissement.Dat klinkt goed maar is dat wel zo’n goed plan?

Handelsnaam/merk BoerCroon is besmet door faillissement

Door een faillissement kan de handelsnaam van een bedrijf besmet raken.Het vertrouwen in een bedrijf wordt altijd geschaad door een faillissement. Iedere ondernemer weet dat.Krampachtig vasthouden aan een handelsnaam/merk dat schade opgelopen heeft kan een succesvolle doorstart ernstig belemmeren.Zeker als dezelfde mensen een activiteit voortzetten.En bij BoerCroon zullen veel potentiële opdrachtgevers zich uiteraard afvragen hoe het mogelijk is dat een adviesorganisatie een eigen faillissement niet heeft kunnen voorkomen. Dan geef je in de markt wel een heel verkeerd visitekaartje af. Ben je dan wel zo goed zoals je altijd hebt gecommuniceerd in de markt?En heb je dan wel de top van de consultants ooit in dienst gehad?Of blijkt achteraf dat veel “gebakken lucht”  is verkocht tegen absurd hoge tarieven?

Reputatieschade vormt barrière voor succesvolle doorstart

De ervaring leert dat reputatieschade als gevolg van een faillissement niet bevorderlijk is voor een succesvolle doorstart.Vast blijven houden aan een handelsnaam/merk voor an sich gezonde onderdelen van een bedrijf is niet altijd slim. Van reputatieschade is bekend dat het heel lang kan blijven “kleven” aan een nieuwe start.Wellicht is het verstandig als de top van BoerCroon hierover nog eens goed gaat nadenken.Een doorstart maken is tegenwoordig niet zo moeilijk en ingewikkeld meer.Maar Polare, Free Recordshop en andere snel doorgestarte bedrijven tonen aan dat een succesvolle doorstart nog steeds moeilijk te realiseren is als te snel en te ondoordacht wordt gehandeld.

 

, ,

Wilt u ook een succesvolle doorstart maken?

of bel:

Copyrights © Kerstholt Bedrijfsadviseurs | Alle rechten voorbehouden
Scroll naar boven